Om eksamen

Eksamen arrangeres i mai og juni hvert år.

I alle avsluttende fag får elevene en standpunktkarakter som føres på vitnemål/kompetansebevis. I tillegg kan de trekkes ut til eksamen etter følgende regler:

• Vg1: Alle elever kan trekkes ut til en eksamen, skriftlig, muntlig eller muntlig-praktisk.
  • Vg2 SSP og IDR: Alle elever skal trekkes ut til en eksamen, skriftlig, muntlig eller muntlig-praktisk.
  • Vg2 MK: Alle elever skal trekkes ut til tverrfaglig eksamen og kan i tillegg trekkes ut til en eksamen, skriftlig, muntlig eller muntlig-praktisk.
  • Vg3 SSP: Alle elever skal opp i norsk hovedmål skriftlig, og skal i tillegg trekkes ut til to skriftlige og en muntlig eller muntlig-praktisk eksamen.
  • Vg3 IDR: Alle elever skal opp i norsk hovedmål, og skal i tillegg trekkes ut til tre andre eksamener (skriftlig, muntlig, muntlig-praktisk), hvorav en skal være fra programområdet.
  • Vg3 MK: Alle elever skal opp i norsk hovedmål skriftlig, en tverrfaglig eksamen, og skal i tillegg trekkes ut til en eksamen til (skriftlig, praktisk, muntlig eller muntlig-praktisk).