Idrettsfag

Velkommen til utdanningsprogram for idrettsfag på Roald Amundsen videregående skole

Idrettsfag passer for alle elever som liker fysisk aktivitet. Ved Roald Amundsen ønsker vi å gi elever en allsidig idrettsutdanning, samt gi talentfulle idrettsutøvere en mulighet til å kombinere utdanning med toppidrett.

Studieløpet hos oss fører fram til generell studiekompetanse, som gir deg grunnlag for å søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter. Du kan også velge programfag i matematikk som kan gi deg fordeler til spesielle opptakskrav.

Faglærerne våre holder høy faglig kompetanse, er engasjerte og samarbeider tett med dine trenere. De arbeider hardt for å gjøre deg så god som mulig og forventer derfor det samme av deg.

Vi benytter flotte idrettsanlegg

Skolen ligger i et nærområde som bevisst er lagt til rette for idrett.

Roald Amundsen har tilgang til

• Sofiemyrhallen (to håndballbaner, svømmehall, styrkerom, klatrevegg)
  • Kunstgressbane
  • Friidrettsstadion
  • Skøytebane
  • Kolbotn bryte-hus
  • Oppegård golfbane, her går vi også på langrenn vinterstid
  • Nærliggende er Østmarka hvor du finner oss joggende, på orienteringsløp, i langrennssporet og alltid like blid

Gled deg til et godt sosialt samvær på våre turer

Faget aktivitetslære har flere friluftslivsturer tilknyttet læreplanen.

Vg1: vi drar på kanotur til Vannsjø og sykkeltur i Nordmarka

Vg2: dette året slår vi til med både Rallarvegen, Aurlandsdalen og alpinkurs i Trysil

Vg3: vi avslutter det treårige løpet med snøhuletur til Finse og seilkurs på Bunnefjorden

Det kan forekomme endringer i reisemål. Send gjerne en mail til avdelingsleder for idrett hvis du ønsker mer informasjon.

Wilhelm Egeland

Avdelingsleder realfag og idrett