Studiespesialisering

Ved å velge studiespesialisering legger du grunnlag for å studere videre ved en høyskole eller et universitet etter videregående opplæring. Det passer godt dersom du liker å arbeide med teoretiske fag som norsk, fremmedspråk, matematikk, naturfag, samfunnsfag, historie, geografi, religion og etikk. I løpet av Vg1 skal du velge programområde og programfag for Vg2. Dette vil styre valget ditt i Vg3.

Etter at du har fullført og bestått tre års skolegang, får du generell studiekompetanse. Da kan du søke om opptak på høyskole og universitet. Enkelte studier krever at du velger spesielle fag. Ved mange studier er det stor konkurranse om å komme inn. Det er karakterene dine og programfagene du har valgt, som avgjør om du kommer inn på studiet du ønsker.

Vi tilbyr følgende programområder for Vg2 og Vg3:

• Realfag
  • Språk, samfunnsfag og økonomi

I tillegg tilbyr vi studiespesialisering med toppidrett.

Ingunn K. Lhote

Ingunn Lhote