Digital skole på Roald Amundsen videregående; hilsen fra rektor

Kjære flotte Roald Amundsen-elev og foresatte

Vi har allerede gjennomført en hel uke med digital skole, en så spesiell uke at vi alle vil huske den for resten av våre liv.  Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger fra lærere og elever. Lærere forteller om at elever møter og bidrar i stor grad til Roald Amundsens digitale undervisning. Skolen bidrar til å fylle det sosiale tomrommet og savnet etter fysisk skole. Jeg er imponert over hvordan du og andre elever følger opp en ny hverdag.

Roald Amundens digitale skole

Heldigvis var Roald Amundsen godt forberedt til å drive digital skole. Vi har trent over et år på bruk av Teams og OneNote, og hadde satt opp en digital skole. Det betyr at du som elev har "klasserommet" allerede i alle fag og med din faglærere på Teams. Det betyr også at vi kan ta godt vare på deg. Vi kan se deg, høre deg og du kan samarbeide med medelever i fagenes Teams. Vi skal sikre at du får god læring!

Elevtjenestene er der for deg!

Vi tenker på deg. Våre rådgivere, miljøarbeider, helsesykepleier og psykolog har hjemmekontor, og er der for deg hvis du har behov for kontakt. De når du på chatten på Teams, eller fra hjemmesiden hvor du finner e-post eller telefon. Skolens kontor er også oppe og kan ringes til hver dag mellom kl 10-14. Det er bare å ringe med det du lurer på.

Teknisk support gis gjennom IT-Bjarne og han nås chat og e-post.

Hva kan bli bedre i vår digitale skole?

Lærere jobber med å dele med hverandre og skape variasjon i arbeidsmåter. Vi har hatt møte hvor nærmere førti lærere deltok og hvor vi delte gode opplegg, fikk nye ideer og er klare for enda mer variert digital opplæring.

Jeg har hatt møte med elevrådslederne, mentor og russepresident som forteller at det i hovedsak går bra å være digital elev ved Roald Amundsen. Jeg fikk flere gode tilbakemeldinger om digital opplæring som fungerer godt! F eks lærere som gjennomgår vanskelig stoff slik at det er lettere å jobbe selvstendig etterpå, og god bruk av chat til gruppesamtaler og klassesamtaler slik at dere kan se og høre hverandre. Viktig for sosialt liv!

Noen forbedringer som jeg har notert meg, vil jeg ta med videre til lærerne. Som skole er vi jo i læring og det er fint å vite fra dere elever hva som trengs videre.

Vi ble enige om at å få opp karriererådgivning for Vg3. Det trengs ettersom frist til høgskole og universitet er allerede 15.april. Thomas kan legge opp sosiale aktiviteter sammen med elevrådsstyret for neste uke.

Vurdering

Mange spør om hva vi gjør med vurderinger. Vi må tilpass oss denne nye situasjonen. Det betyr at oppgavetypene nå blir annerledes og vurderinger foregår på nett mens lærer følger med. Da vil det i mindre grad bli faktaspørsmål og i større grad refleksjon, sammenhenger og sammenligninger i fagene. Plagiatkontroll er fortsatt i bruk, selvsagt. Dersom det blir ytterligere endringer i heldagsprøveperioden vil du få beskjed.

Fortell meg gjerne om hvordan du har det, send gjerne en chat til meg på Teams, ønsker deg alt godt

Masse hilsen fra

Elisabeth