Åpen skole 2015

Tirsdag 20. januar inviterte Roald Amundsen videregående skole til "Åpen skole"

Det var stor oppslutning om arrangementet, og mange gav uttrykk for at "nye" Roald Amundsen videregående skole vil være et spennende valg, ikke minst med tanke på alle de muligheter et stort auditorium, nye fagrom og andre fasiliteter åpner for.

Rektor Elisabeth Edding, som hadde sin andre dag på skolen som dens leder, ønsket velkommen, mens karriereveileder Inger Lise Sortland og ass. rektor Svein M. Sirnes gav en kort innføring i skolens fag- og studietilbud og pedagogiske plattform.

Nyvalgt elevrådsleder Bjørn Are Berger var full av lovord om skolen sin og informerte om "Vann for livet"-aksjonen som elevene er sterkt engasjert i.

De besøkende ble guidet rundt i klasserom hvor lærere og elever presenterte sine fag. Lærere fra avdeling for medier og kommunikasjon tok bilde av dem som ønsket å forevige seg på fotopapir, og på biblioteket tilbød russiskelever seg å skrive gjestenes fornavn med kyrilliske bokstaver. I et fagrom var noen av skolens realfagslærere og en gruppe elever i full gang med et spennende eksperiment som vakte stor oppmerksomhet.

- Jeg gikk selv ut her et par år etter at bygget stod ferdig i 1975, og jeg anbefaler min datter å velge Roald Amundsen, sa en far som syntes det var vemodig å være på gamle tomter. - Mye har forandret seg siden da, men den fine atmosfæren og det gode forholdet mellom elever og lærere ser ut til å være som før, la han til.