Elev-PC-ordningen

Alle elever i de videregående skolene i Akershus skal ha en bærbar datamaskin. Elevene eier datamaskinene selv, og elever som skal begynne i Vg1 må derfor selv sørge for å skaffe seg en datamaskin til skolestart.

Du kan bruke enhver datamaskin som oppfyller minstekravene eller bestille en subsidiert datamaskin gjennom fylkeskommunens innkjøpsavtaler.

Du kan lese mer om minstekravene, hvilke modeller du kan velge mellom og hvordan du bestiller på www.viken.no/elev-pc.

Uansett hvilken datamaskin du velger å bruke, vil du få:

• utstyrsstipend fra Lånekassen (gjelder elever med ungdomsrett).
  • gratis tilgang til alt du trenger av programvare til bruk i opplæringen, inkludert Office 365 og andre lisensbaserte programmer.
  • ansvaret å holde datamaskinen i orden. IKT-kontoret ved skolen kan hjelpe deg med feilsøking o.l.

Hva slags datamaskin bør du velge?

Våre utdanningsprogram på Stabekk vgs krever ingen spesiell programvare. Den rimeligste modellen (standard-PC) er tilstrekkelig for bruk på våre utdanningsprogram.

NB! Dersom du planlegger å ta IT (informasjonsteknologi) som fag, er det en fordel å ha en ny PC, ikke Mac.

Bjarne Brandt

E-post bjarne.brandt@roaldamundsen.vgs.no