Studiespesialisering

Ved å velge studiespesialisering legger du grunnlag for å studere videre ved en høyskole eller et universitet etter videregående opplæring.

Etter at du har fullført og bestått tre års skolegang, får du generell studiekompetanse. Da kan du søke om opptak på høyskole og universitet. Enkelte studier krever at du velger spesielle fag. Ved mange studier er det stor konkurranse om å komme inn. Det er karakterene dine og programfagene du har valgt, som avgjør om du kommer inn på studiet du ønsker.

Det passer godt dersom du liker å arbeide med teoretiske fag som norsk, fremmedspråk, matematikk, naturfag, samfunnsfag, historie, geografi, religion og etikk. I løpet av Vg1 skal du velge programområde og programfag for Vg2. Dette vil styre valget ditt i Vg3.

Vi tilbyr følgende programområder for Vg2 og Vg3:

  • Realfag
  • Språk, samfunnsfag og økonomi 

 

Studiespesialisering med toppidrett

For elever som er aktive innen sin idrett tilbyr vi toppidrett som fordypningsfag allerede i Vg1. Dette gir deg muligheten til å kombinere en satsning på idrett samtidig som du går på studiespesialisering. Les mer om dette her.

Studiespesialisering med entreprenørskap

For kreative elever som ønsker et praktisk fordypningsfag allerede i Vg1 så kan entreprenørskap være et spennende valg. Dette er spennende for deg som har lyst å lære hvordan en bedrift utvikles. Les mer om dette her.

 

Søknad og inntak

Søknad sendes gjennom VIGO.no innen 1. mars hvert år. Mer informasjon om å søke skoleplass finner du her.